Kerst met een stoma

De feestelijke Kerstperiode is weer aanstaande. Voor stomadragers betekent dit vaak extra aandacht en overwegingen om rekening mee te houden. Laten we ontdekken hoe u zorgeloos kunt genieten van de feestdagen met behoud van optimale stomaverzorging.

Stomamateriaal

Zorg voor een ruime voorraad van uw vertrouwde stomaproducten zodat u comfortabel en vol zelfvertrouwen van de feestdagen kunt genieten.

eakin® seals geven u extra vertrouwen dankzij de ongeëvenaarde vormbaarheid naar uw lichaam. Dans op uw favoriete muziek, doe mee aan een sneeuwbalgevecht of geniet van een gezellige avond bij de open haard. Deze pastaringen bieden u een veilige pasvorm zodat u kunt genieten van de gezelligheid.

Eten en drinken

Denk aan de mogelijke invloed van voedselproducten op uw stoma en maak weloverwogen keuzes om de gezondheid van uw darmen te ondersteunen. Hydratatie is extra belangrijk als u alcohol drinkt. Houd een flesje water bij de hand en zorg dat u voldoende (water) blijft drinken.

Sociale aangelegenheden

Vind de momenten om u te laden, oefen diepe ademhaling en geniet van het gezelschap van dierbaren. Als u ongemak ervaart of zorgen heeft over uw stoma, neem dan even een moment voor uzelf en doe er gelijk iets aan. Als u op bezoek gaat bij familie en vrienden is raadzaam om u voor te bereiden en te weten waar de badkamer is en je benodigdheden bij de hand te houden.

Reizen met Kerst

Bestel uw materialen tijdig. Denk aan uw stomapaspoort en een goede paklijst zodat u zeker bent dat u alles bij u heeft. Als u gaat skiën, is een steunbandage aan te raden voor extra bescherming van uw stoma.

Kerst is een tijd van vreugde, liefde en samenzijn. Met een goede voorbereiding, voldoende stomamateriaal en de juiste ondersteunende producten, kunt u optimaal genieten en blijvende herinneringen maken zonder in te boeten op uw comfort.
We wensen u een fantastische en zorgeloze Kerst toe!

Aanbevolen product

Blijf op de hoogte

Registreer u nu.