Zonne-energie als krachtbron

Ierland staat niet bekend om haar zonneschijn maar natuurlijk schijnt ook in Ierland wel eens de zon. En eakin® kan het bewijzen!

Bij eakin® ligt de focus niet alleen op het bieden van hoogwaardige service, kwaliteit en innovatie. We willen dat ook ethisch, milieubewust en maatschappelijk verantwoord doen.

Al in 2015 installeerden we 960 zonnepanelen op het dak van onze fabriek. Het is onderdeel van ons streven om onze impact op het milieu te reduceren. Alle panelen samen genereren jaarlijks meer dan 2 MW electriciteit. Om een idee te geven wat dat inhoudt: sinds installatie hebben de panelen genoeg energie geproduceerd om bijna 200 huizen van stroom te voorzien. Met dezelfde hoeveelheid electriciteit kan een Tesla wel 8,5 keer de wereld rond!

Een deel van de energie vloeit terug naar het electriciteitsnetwerk en de rest gebruiken we voor onze eigen stroomvoorziening.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om CO2 uitstoot te reduceren. Sommige mensen planten bomen om de persoonlijke CO2 uitstoot te compenseren, zoals bij vliegreizen. De zonne-panelen op ons dak compenseren wel 13 ton CO2 uitstoot per jaar. Dat is gelijk aan wel 50 vliegreizen van Londen naar Sydney.

We werken niet alleen met zonne-panelen aan onze ‘groene’ ambities. Onze productiefaciliteiten in Noord-Ierland zijn dit jaar overgestapt op 100% LED verlichting. 
Tegelijkertijd is ons R&D team op zoek naar andere manieren om onze impact op het milieu en de wereld om ons heen te minimaliseren.