Dag van de Verpleging – Marjon Gerbrands

Kun je ons een grappig feitje over jezelf vertellen?
Ik ben verpleegkundige maar heb nooit in een ziekenhuis gewerkt. Ik heb 26 jaar in een verpleeghuis gewerkt. Nadat mijn kinderen zijn geboren in ’89 en ’94 heb ik diverse opleidingen gevolgd om me verder als verpleegkundige te specialiseren. Vorig jaar heb ik (hoop ik 😊) mijn laatste opleiding tot Stomaverpleegkundige gevolgd. Op mijn leeftijd van 58 jaar zou dit mijn laatste opleiding moeten zijn maar ‘you’ll never know’….

 

Hoe raakte je geïnteresseerd in zorg?
Mijn moeder werkte vroeger in de thuiszorg en mijn beste vriendin vertelde me over haar opleiding tot verpleegkundige. Ik startte ooit in de ouderenzorg en ik ben verder gaan leren na de geboorte van mijn kinderen.

 

Hoe lang werk je al voor Eakin?
Ik werk sinds 1 mei 2016 voor Eakin. Dat is alweer 7 jaar!

 

Wat houd je rol precies in?
Ik startte bij Eakin als regio-manager en bezocht verpleegkundigen op de stoma-poli in ziekenhuizen. Sinds Corona ben ik nadrukkelijker patiënten gaan adviseren en ondersteunen die proefpakketten bij Eakin aanvragen. Dankzij een goede advisering kunnen we patiënten nog beter helpen. Daarom ben ik de opleiding tot Stomaverpleegkundige gaan volgen zodat ik stomadragers en verpleegkundigen kan helpen, adviseren en trainen in het gebruik van onze producten. Daarnaast geef ik bedside teaching in wondmanagement.

 

Wat vind je het leukste aan je rol als stomaverpleegkundige?
Om een bijdrage te leveren aan een betere kwaliteit van leven van een stomadrager mede dankzij onze producten. Elke stomadrager is specifiek en uniek. Het zoeken naar een ideale oplossing is mijn drijfveer. Ook als dat niet met onze eakin producten lukt. Het is allemaal afhankelijk van de persoon, de huidconditie, lifestyle etc. Maar gelukkig kan ik veel mensen helpen met onze producten.

 

Wat betekent het voor jou om verpleegkundige te zijn?
Zorgdragen voor andere mensen en hen helpen om een goede kwaliteit van leven te hebben.