Verken de psychische gevolgen van het leven met een stoma - Eakin
menuShadow

Verken de psychische gevolgen van het leven met een stoma

Het hebben van een stoma heeft zowel fysieke als psychologische effecten op een patiënt. Patiënten moeten zich de nodige vaardigheden eigen maken om met een veranderd lichaam te kunnen omgaan en zullen een emotionele verandering doormaken.

De mogelijk negatieve psychologische gevolgen en emotionele problemen die kunnen ontstaan door het hebben van een stoma, maken het bieden van voorlichting en begeleidend materiaal speciaal gericht op de psychologische impact van essentieel belang.

We hebben een ruim aanbod aan educatief materiaal voorbereid ter ondersteuning van uw leerproces, als webinar en als whitepaper. We hopen dat u de informatie nuttig vindt bij de ondersteuning van uw patiënten gedurende deze periode van verandering en de tijd die daarop volgt.

Klinische Bronnen

Onderzoek wijst uit dat ondersteuning bij psychologisch herstel zeer belangrijk is bij het behalen van algeheel positieve patiëntresultaten. Bekijk deze webinarserie die speciaal gemaakt is om dit psychologische herstel onder de aandacht te brengen.

De whitepaperserie genaamd “Van overlever tot overwinnaar” verkent de 3 hoofdelementen waar stomapatiënten mee worstelen:

  • Verlies van controle
  • Veranderd zelfbeeld en verlies van eigenwaarde
  • Intimiteit

Bekijk hier de resultaten van de vragenlijst die samengesteld is om inzage te krijgen in dagelijkse stomagerelateerde problemen en de psychologische impact die het heeft op individuen die een stoma-operatie hebben ondergaan.

Productkeuze

We hebben een ruime keuze aan stomazakjes, pastaringen en accessoires om uw patiënten (post-op en) na ontslag mee te ondersteunen. Als u enkele samples wilt ontvangen, neem dan contact op met ons
of vul direct eenvoudig hier het sampleformulier in.

Voor meer informatie over onze producten ontdek ons hele assortiment.