Cognitieve beperking & additionele behoeften - Eakin
menuShadow

Cognitieve beperking & additionele behoeften

De juiste hulp en de juist producten bieden is essentieel om mensen bij het dagelijkse leven met een stoma te helpen.

Een persoon met zowel een cognitieve als een fysieke beperking en een stoma kan zeer uitdagend zijn en frustrerend voor zowel de zorgverlener als de persoon met de stoma.

Mensen die bijvoorbeeld lijden aan dementie, vinden het hebben van een stomazak vaak verwarrend en beangstigend, waardoor ze met de zak gaan rommelen, het eraf trekken en hebben moeite met het wisselen van de zakken. Dit alles kan er toe leiden dat het materiaal niet meer naar behoren functioneert, met alle desastreuze gevolgen van dien. De extra druk die de zorgverlener ervaart om de stomapatiënt schoon en daarnaast ook de peristomale huid gezond te houden, kan een extra uitdaging zijn.

Patiënten met fysieke beperkingen zoals neuropathie of een zichtbeperking, alsmede leerstoornissen, kunnen ook een uitdaging vormen wanneer zij een stoma hebben.

Bekijk onze webinar hieronder voor enkele voorbeelden van zowel zorgverleners als artsen die cognitief beperkte mensen met een stoma behandelen.

Klinische Bronnen

Bekijk onze video die inzage geeft vanaf zowel de klinische kant als die van de zorgverlener bij de zorguitdagingen voor degenen met aanvullende behoeften

Lees waarom stomaverpleegkundigen het best ondersteund worden bij praktische oplossingen en strategieën om zo het leven van degenen met cognitieve beperkingen te verbeteren.

Download de volgende folder met drie afzonderlijke case study’s over hoe het gebruik van eakin dot® 2-delig het mogelijk maakt de resultaten voor patiënten met leerproblemen, beperkte handfuncties en visuele beperkingen te verbeteren.

Productkeuze

We hebben een ruime keuze aan stomazakjes, pastaringen en accessoires om uw patiënten (post-op en) na ontslag mee te ondersteunen. Als u enkele samples wilt ontvangen, neem dan contact op met ons
of vul direct eenvoudig hier het sampleformulier in.

Voor meer informatie over onze producten ontdek ons hele assortiment.