Chemotherapie - Eakin
menuShadow

Zorg tijdens chemotherapie

Chemotherapie is een moeilijke tijd voor iedereen. Maar voor een stomadrager kan de impact op het dagelijks leven bijzonder lastig zijn.

Op deze pagina bespreken we enkele van deze uitdagingen. Het educatieve boekje geeft inzicht in kleine veranderingen in stomazorgroutines die een groot verschil kunnen maken voor mensen die chemotherapie ondergaan.

77.5%

van de stoma’s is het gevolg van kanker

86%

van de personen meldden ten minste één bijwerking als gevolg van chemotherapie

 

Zowel voor degenen die nog moeten wennen aan een leven met een stoma als voor degenen die hier al gewend aan zijn, kan chemotherapie het leven extra complex maken. De directe bijwerkingen van chemotherapie kunnen overweldigend en verwarrend zijn en de kwaliteit van leven beïnvloeden.

Voor nieuwe stomadragers die een operatie hebben ondergaan, ontstaan er twee uitdagingen tegelijkertijd. In eerste instantie zullen ze zich op de stoma richten. Maar zodra chemotherapie start, zullen ze niet meer bezig zijn met hun stoma totdat ze er problemen mee krijgen. En dan raken ze overweldigd.
Stomaverpleegkundige, VK

Bijwerkingen van chemotherapie kunnen zijn:

Helpt het patiëntresultaat verbeteren

Download nu ons educatieve informatieboekje.
De informatie in dit boekje is bedoeld om zorgprofessionals inzicht te geven in de zorg voor stomadragers die chemotherapie ondergaan. U verkrijgt meer inzicht in uitdagingen die van invloed zijn op de effectiviteit van stomaproducten en verzorging van de stoma. Ontdek hoe eenvoudige aanpassingen de kwaliteit van leven van patiënten zowel psychisch als fysiek enorm kunnen verbeteren.

Vertrouw op eakin® bij chemotherapie

Ondersteunt uw patiënten tijdens elke uitdagende dag

Productkeuze

We hebben een ruime keuze aan stomazakjes, pastaringen en accessoires om uw patiënten na ontslag mee te ondersteunen. Als u enkele samples wilt ontvangen, neem dan contact op met ons.